Kék hírek

2013.12.07. 13:00

Vasrudakkal verték meg a tulajt, majd kirámolták a lakást

Idegeneket talált otthonában egy rákóczifalvai lakos. A két férfi bántalmazta a sértettet, majd a zsákmánnyal elmenekült. A szolnoki nyomozók kevesebb, mint fél nap alatt elfogták őket.

Szoljon.hu

Egy rákóczifalvai lakos december 6-án 7 óra körül tért haza otthonába, ahol az egyik szobában két idegen férfit talált, akik értékek után kutattak, tájékoztatta a Szoljon.hu-t Pásztorné Kovács Ágnes, a Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az ismeretlenek a kezükben tartott vasrudakkal többször megütötték a sértettet, majd néhány műszaki cikket, ékszert és egy táskát magukhoz véve a házból kimenekültek. A kirabolt férfi támadói után szaladt az udvarra, akik a dolgok megtartása érdekében többször megütötték őt, majd a kerítésen kiugrottak és elfutottak a helyszínről.

A bűncselekmény környékének átvizsgálásakor a rendőrök az egyik ingatlan udvarára bedobva megtalálták a sértett értékeit tartalmazó hátizsákot, egy bűncselekményhez használatos eszközöket tartalmazó táskát, továbbá - vélhetően a támadáshoz használt - két vasrudat is.

A tapasztalt rendőrök tudták mit kell tenniük, mely eredményre is vezetett. Nem sokkal 17 óra után két férfi jelent meg azon a helyszínen, ahol a nyomozók megtalálták az eldobott értékeket. Az addigra beszerzett adatok, információk és személyleírások alapján a rendőrök azonosították és a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. József és T. László szolnoki lakosokat.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotók: JNSZMRK
[/caption]

Az 50 illetve 45 éves férfiakat előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették őket. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!