Kék hírek

2014.10.03. 10:02

Egy buszt kötöttek el Tiszaföldváron

Buszt kötöttek el tegnap éjjel Tiszaföldváron. Az elkövető nem jutott messzire, a város homoki részén, az Óvirág III. úton megakadt.

Szoljon.hu

– Egy villanypóznába hajtott bele az illető – mondja Hegedűs István polgármester. – A busz és a karó is megsérült. A magára hagyott járművet végül egy autómentős vontatta el tegnap reggel, állítólag még nincs meg az elkövető – meséli a településvezető, aki csak szóbeszéd szintjén hallott az esetről.
– Nem először történik ilyen Tiszaföldváron – fűzi hozzá Kecse László, a helyi polgárőrség vezetője. – Pár évvel ezelőtt egyetlen éjszaka alatt féltucat személyautót kötöttek el a városban. A 14-16 éves fiatalok addig furikáztak a kocsikkal, míg el nem fogyott az üzemanyag. Közben egy autóval belehajtottak egy Mezőhék melletti kanálisba. A tetteseket nem volt nehéz megtalálni, ugyanis az egyik – szintén ellopott – Trabantban elálmosodtak és elaludtak. Itt leltek rájuk.

Kecse László szerint Földváron kocsilopás főleg akkor történik, ha valaki többet iszik a kelleténél és nem akar hazagyalogolni vagy egész egyszerűen kocsikázni szeretne.
A tiszaföldvári eset kapcsán a rendőrség jármű önkényes elvétele bűntett miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen, az ügy körülményeit jelenleg is vizsgálják – tette hozzá Szabó Zita, a megyei rendőr-fökapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!