Kék hírek

2014.11.11. 13:00

Tomboló lángok fogadták a tűzoltókat - órákig küzdöttek a heves tűzzel

A jásztelek határában található motelből még időben sikerült kimenekülnie mindenkinek, az épület azonban szinte teljesen kiégett. A lángok szerencsére nem terjedtek át a szomszédos épületekre és megmenekült az évszázados tölgyeket rejtő pusztamizsei erdő is.

Banka Csaba

Az épületben tartózkodóknak, összesen 15 embernek még időben sikerült kimenekülnie a lángoló épületből, személyi sérülés szerencsére nem történt. Tomboló lángok fogadták a kiérkező tűzoltó egységeket. A 32-es főúttól nem messze a Pusztamizsei Tájvédelmi körzet szélén található, fából épült ház égett.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] FOTÓ: katasztrófavédelem
[/caption]


A riasztás nem sokkal hétfő este kilenc után érkezett az ügyeletre – tájékoztatta lapunkat S. Tóth Anikó tűzoltó hadnagy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tűzoltó egységek kiérkezését nehezítette a rendkívül sűrű köd, de így is sikerült gyorsan kiérni az egységeknek. A tűz oltását a jászberényi hivatásos tűzoltók kezdték meg. 4-es kiemelt riasztási fokozatot rendeltek el, így a nagykátai, hevesi és hatvani tűzoltók is útnak indultak a tűz megfékezésére, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. A tetőszerkezetet kívülről négy vízsugárral – két vízsugár a magasból mentő tűzoltókról érkezett – oltották, az épület belsejében pedig két vízsugárral próbálták eloltani a lángokat.

A jászteleki Mizse motel felső szintje gyulladt ki, ahonnan a lángok a tetőre is átterjedtek. A korábban benn tartózkodók a tűzoltók kiérkezésére már elhagyták az épületet. A tűzoltó egységeknek sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz a szomszédos épületekre és a közeli, évszázados tölgyeket is rejtő erdőre átterjedjen.
Az épület mindhárom szintjén, összesen 1200 négyzetméter alapterületen küzdöttek a lángokkal. A több szintes épület fagerendái és a belső lambéria borítása hatalmas lángokkal égett. A tüzet végül éjszaka fél 12 re sikerült eloltani, de az izzó gerendák hűtése, utómunkálatok ma délelőttig elhúzódtak. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárásban kutatják a berényi tűzoltók FOTÓ: Banka Csaba
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!