Kék hírek

2015.04.15. 15:47

Járókelők fogták el az ékszerrablót

Egyszerű vásárlásnak indult a dolog, végül egy váratlan fordulat krimibe illő pillanatokat teremtett.

Szoljon.hu

Hangos kiabálás és rendőrautók szirénázása törte meg Szolnok belvárosának a zaját. Az autókból kiszállva egyenruhások szaladtak egy férfi felé, aki egy fiatalembert próbált meg féken tartani. Időközben kisebb tömeg verődött össze, akik ékszerrablásról beszéltek.



– Én úgy hallottam valami rablót kaptak el itt a művelődési ház oldalánál – magyarázta egy férfit, aki közelről szemlélte az eseményt. – Láttam egy fiatalt erre rohanni, aki után egy nő és egy férfi szaladt akik azt kiabálták: Fogják meg! Egy férfit láttam, aki elkapta és visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig. Ahogy én tudom a menekülőnél kés is volt, amit időközben eldobott. De azt mondom kérdezzen meg másokat is, hátha ők többet tudnak – mutatott egy kisebb csoport felé a férfi.

Közelebb érve a rendőrök éppen két személy hallgattak meg, egy férfit és egy nőt, akikkel kisvártatva mi is tudtunk beszélni.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Fotó: Rendőrség
[/caption]

– Nálunk történt az eset – meséli a férfi, akin szemmel láthatóak az elmúlt percek izgalmai. – Egy fiatalember jött be az üzletbe és kiválasztott magának egy ékszert. Kérte, hogy had próbálhassa fel. Ezzel nem volt semmi probléma, átadtuk neki az ékszert, ő felpróbálta, azonban hirtelen sarkon fordult és kirohant a boltból. Mi azonnal utána eredtünk és futva üldöztük a kolléganőmmel. Közben segítségért kiabáltunk, amire a művelődési háznál felfigyelt egy számunkra ismeretlen férfi és elkapta a menekülő tolvajt. Nem haragudjon, de most be kell mennünk a rendőrségre vallomást tenni  – zárta rövidre a történetet a férfi és elköszöntek a hölggyel együtt.

Nagy volt az izgalom a környéken, mindenki a történtekről beszélt. Akik látták azok az útburkolatra mutogattak, ahol az állítólagosan eldobott kést lehetett megfigyelni.

– Itt a sarkon befordulva elővett valamit és elejtette, vagy eldobta a menekülő tolvaj – meséli egy ott álló asszony. – Később mondták hogy az egy kés volt. Felháborító, hogy ilyenek vannak, de szerencsére az a férfi nem volt ijedős, elkapta és addig itt tartotta, amíg a rendőrök ide nem értek. Nemrég vitték el a bűnözőt, illetve a férfi is bement velük a kapitányságra – tette hozzá a nő.

Megpróbáltuk elérni azt a férfit, akit mindenki hősként emleget, hiszen ő volt az, aki visszatartotta az elkövetőt. Azonban nem tudtuk utolérni, mivel a rendőrökkel együtt elmentek a helyszínről.

Az ügy érdekessége, hogy az egész történetet rögzítette a művelődési ház kamerarendszere, amelyet időközben a rendőrség már el is kért az intézménytől. Az elfogott férfiről hamarosan kiderült, az időközben eldobott késsel egy dohányboltot próbált meg kirabolni az ékszerüzlet előtt.
– A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy zagyvarékasi lakos ellen – mondta el lapunk megkeresésére Szabó Zita alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

– A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves férfi április 14-én 11 óra körüli időben megjelent egy szolnoki dohányboltban, ahol késsel fenyegetőzve próbálta megszerezni a bevételt, de üres kézzel távozott. Nem sokkal ezt követően bement egy belvárosi ékszerüzletbe, ahonnan arany ékszereket tulajdonított el. A rendőrök az ékszerekkel menekülő férfit állampolgárok segítségével még a helyszín közelében elfogták. A szolnoki járőrök a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható zagyvarékasi férfit előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!