Kék hírek

2015.05.08. 07:54

Buja szexpartinak indult, végül elfajultak a dolgok

Emlékezetes volt az az eset, amikor két külföldi férfi kért segítséget, miután egy sötét autóból sikerült megszökniük.

Szoljon.hu

Sensual red hair woman lying in bed

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Vádemelést javasol a rendőrség egy szolnoki banda tagjai ellen, akik a gyanú szerint három férfit elraboltak, további két férfit pedig kiraboltak – tájékoztatta lapunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Ezek történtek Szolnokon, az emberrablás estéjén.

Tordai Attila hadnagy elmondta: a hattagú banda Szarvason, Szolnokon és Békésszentandráson rabolt ki férfiakat. A módszerük az volt, hogy egy tizennyolc éves és egy az elkövetések idején még fiatalkorú nő felkereste az áldozatokat, akikkel előzetesen arról állapodtak meg, hogy szexuális szolgáltatást nyújtanak nekik.

A nőkkel azonban férfiak is érkeztek, akik késsel fenyegették, bántalmazták a sértetteket, és pénzt követeltek tőlük. A nyomozás adatai szerint tavaly tavasz és nyár táján megyeszékhelyünkön két román állampolgárságú férfit raboltak ki ezzel a módszerrel. Az esetről annak idején lapunk hasábjain is részletesen olvashattak. A rendőrség tavaly június 1-jén rendelte el a nyomozást. Feltételezhető volt, hogy a gyanúsítottaknak fegyverük van, ezért az elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködését kérték.

Mint arról annak idején lapunk is részletesen beszámolt, a TEK műveleti egysége másnap, június 2-án Szolnokon, egy üzletközpontban fogta el a két nőt és az egyik férfit. A társaság negyedik tagját három órával később, szintén a megyeszékhelyen állították elő. A gyanúsítottakat emberrablás, rablás, zsarolás, gyermekprostitúció kihasználása és prostitúció elősegítése bűntettek elkövetésével gyanúsítják. Az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal együtt továbbították a Békés Megyei Főügyészség részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!