Kék hírek

2015.05.14. 12:18

„Mi van édes?” - majdnem belehalt ebbe a mondatba

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt egy karcagi férfi ellen indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék ítéletét.

M.G.

A megállapított tényállás szerint a 36 éves vádlott 2011. december 19-én délelőtt egy karcagi lakásban falfestményt festett, amikor megjelent a helyszínen egyik ismerőse. Ő viccből a „Mi van édes?” cinikus üdvözléssel köszöntötte a vádlottat, s eközben a fenekébe is belemarkolt. Ezt a férfi nem vette ezt jó néven. Rátámadt a barátra, aki ezután elmenekült a helyszínről. 

Még aznap estefelé a sértett megjelent a vádlott lakásán, ahol akkor már többen is kábító hatású cigarettát szívtak. A délelőtti incidens elkövetője is bekapcsolódott az élvezeti szer közös fogyasztásába. Kis idő múlva, a délelőtti történések miatt, az egész napos duzzogást követően és a kábítószer hatására a vádlott agyba-főbe verte fenékmarkolászó ismerőség.

Órák múlva, az eszméletlen sértettre a vádlott anyja talált rá. Segítséget kért a szomszédtól, aki értesítette a mentősöket, így kórházba került. A több elszenvedett sérülés – köztük csonttörés – közül a vérzéses agyzúzódás közvetlen életveszéllyel járt. A korábban már 13 alkalommal elítélt férfit 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott, jogerősen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!