Kék hírek

2015.05.27. 11:16

Pénzbüntetést kaphatnak a vemhes őzet lövő orvvadászok

A Szolnoki Járási Ügyészség bíróság elé állított két férfit orvvadászat bűntette és lopás vétségének kísérlete miatt.

M. G.

A bűnesetről, lapunk érdeklődésére Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője számolt be lapunknak. A két férfi ez év április 27-én este Örményes külterületére autózott, ahol egyikük – amelyikük vadász- és fegyverviselési engedéllyel is rendelkezett, ám nem az érintett vadásztársagá tagja volt – kilőtt és társával el akarta vinni egy őzet, 100 ezer forintnyi kárt okozva ezzel az ottani vadásztársaságnak.

A lelőtt állatot ellopni már nem volt idejük, mert a helyi vadásztársaság tagjai ebben megakadályozták őket. A Szolnoki Járásbíróság a napokban mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki. A vadászt 252 ezer, társát pedig 198 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és elkobozta a vadász fegyverét is. A vádlottak az ítéletet tudomásul vették, ám mivel az ügyész a büntetés súlyosbítása érdekében fellebbezést jelentett be, így az ügyben majd a Szolnoki Törvényszék hozza meg a jogerős döntést – informálta lapunkat Balázsné dr. Busku Terézia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!