Kék hírek

2016.06.27. 09:36

Egész hétvégén dolgoztak a katasztrófavédők a viharok miatt

Közel ötven bejelentés érkezett a katasztrófavéfdelem ügyeletére, amelyek során a viharok miatt kértek segítséget a telefonálók.

Szoljon.hu

Szombaton és vasárnap csaknem ötven bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, többségük műszajki mentés, jellemzően az esővíz okozta károk miatt. Főképp Karcagról és környékéről kértek segítséget, picékbe befolyó víz miatt, de nagyon sok esetben a tűzuoltók kiérekezésekor már lefolytak a vizes területek, és a szivattyúkkal nem lehetett beavatkozni - mondta el S. Tóht Anikó, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.

Rákóczifalván lakóház pincéjébve  folyt be az esővíz, a Szent László király úton vasárnap. A pincében több mint egyméteres víz állt, a szolnoki hivatásos tűzoltók szivattyúval segítették a víz eltávolítását.

Karcagon, a nagy esőzést követően a Püspökladányi úti vasúti aluljárót öntötte el a víz vasárnap délután. A karcagi hivatásso tűzoltók szivattyút telepítettek, és így kezdték meg a víz eltávolítását. Baleset  nem történt, de a víz miatt kis időre  járhatatlanná vált ez az útszakasz.

Három nagyméretű fa dőlt az útra Karcagon a Tilalmasi úton vasárnap hajnalban. A karcagi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kézierővel távolították el az útakadályt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!