Kék hírek

2017.03.27. 14:11

Halálos munkahelyi baleset Szolnokon

Nem volt megfelelő biztonsági rács a gépen, ezért egy vétlen mozdulatot követően Roland beleesett, majd szörnyethalt.

Szoljon.hu/Borsonline.hu

Információink szerint a baleset a Derula Kft. szolnoki telephelyén történt hétfőn délután. A fafeldolgozással foglalkozó cég telephelyén található munkagépek egyike sebesített meg halálosan egy ott dolgozó munkatársat.

Az ügyet vizsgálják. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés kapcsán indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A balesettel kapcsolatban megkerestük a Derula Kft.-t is, de nem kívántak nyilatkozni a Szoljon.hu-nak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az alábbiak szerint nyilatkozott honlapunknak:

„2017. 03. 27-én Szolnokon, az Újszászi úton lévő faipari üzemben egy munkavállaló halálos balesetet szenvedett. A bejelentést követően a Szolnoki Járási Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Osztályának felügyelői megkezdték a helyszíni vizsgálatot, amely még most is tart.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a balesetet szenvedett munkavállaló eddig tisztázatlan körülmények között a fadaráló gépbe esett, amelynek következtében életét veszítette. A halálos munkabalesetről bővebb információt csak a vizsgálat lezárta után ad a megyei Kormányhivatal”.

03.29. 12:24

Mint azt a borsonline.hu hozzátette, Roland egy hatalmas gépen dolgozott, ami a rétegelt lapok gyártása során feleslegessé vált faanyagot darálja le. Nem volt megfelelő biztonsági rács a gépen, ezért egy vétlen mozdulatot követően beleesett, majd szörnyethalt.

A munkatársai úgy vélik, hogy egy beakadt fadarabot próbált kimozdítani a lábával, a gépet nem áramtalanította, így az valósággal beszippantotta.
– Nem sok minden maradt belőle, a faapríték között próbálták összekaparni a maradványait. Mi csak a véres fakupac tetejét láttuk, mert a tragédia pillanatában szüneten vol­tunk – tette közzé Roland egyik műszaktársa a Facebookon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!