Kék hírek

2017.04.03. 17:00

Barátja segítségével ölte meg az anyját

A megyei főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a két fiatallal szemben.

M. G.

A nyilvánosság teljes kizárásával folytatódott tárgyalás a 2016. január 26-án Zagyvarékason történt emberölés miatt két fiatalkorú személy ellen indított büntető ügyben a Szolnoki Törvényszéken. Az előzetes letartóztatásukat a rákospalotai (a lány, első rendű vádlott), illetve a debreceni (a fiú, másod rendű vádlott) javító-nevelő intézetben töltő tinédzsereknek csak egy-egy intézeti kísérője lehetett jelen a teremben.

A Szolnoki Járásbíróság korábban a vádlottak előzetes letartóztatásának helyéül – figyelemmel a fiatalok életkorára és személyi körülményeire – nem büntetés-végrehajtási, hanem javító-nevelő intézetet jelölt ki. Dr. Pongrácz Zsolt bíró ezúttal két tanút, illetve három igazságügyi – két elmeorvosi és egy pszichológiai – szakértőt hallgatott meg.

A megyei főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a két fiatallal szemben. A vádirat szerint a 14. életévét alig meghaladó zagyvarékasi lány és 16 éves szolnoki barátja 2016. január 25-én este zagyvarékasi házában több késszúrással megölték a lány édesanyját.

A lányt egyedül nevelő özvegy édesanya féltette tinédzser korú gyermekét, ezért őt szigorú nevelésben részesítette. 2016 januárjában a lány osztályfőnöke jelezte az anyának, hogy gyermeke iskolai magatartása megváltozott, mely viselkedés változás mögött egy fiú állhat.

Az anya nem akarta, hogy lánya a fiúval barátkozzon és kitűnő tanulmányi átlagát lerontsa, ezért megtiltotta, hogy gyermeke a fiúval kapcsolatot tartson. A két fiatal emiatt elhatározta, hogy kapcsolatuk akadályát, az anyát megölik. 2016. január 25-én este a lány titokban beengedte társát lakóházukba, ahol a 16 éves fiú az anyát előbb megpróbálta megfojtani.

Majd miután így nem sikerült, egy nagyméretű konyhakéssel az elkövetők – egymást felváltva – legalább 91 késszúrással megölték a sértettet. A főügyészség vádiratában mindkét vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!