KARCAG

2017.07.31. 11:40

Más horgászjegyével horgászott, felelősségre vonták

Közokirat-­hamisítás vádjával állított bíróság elé a közelmúltban egy huszonegy éves karcagi fiatalembert a Karcagi Járási Ügyészség.

Mészáros Géza

A férfi ez év májusában a Hortobágy-­Berettyó I-es csatorna kifolyónál horgászott, amikor a halőr igazoltatta és elkérte a horgászásra jogosító okiratait. A férfi – mint később kiderült – más személy nevére kiállított okiratokat adott át a halőrnek, többek között egy állami horgászjegyet is, mely a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló­ törvény szerint közokiratnak minősül.

(Közokirat-hamisítást többek között az követ el, aki más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál, ez történt jelen esetben is – a törvény három évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegeti az ilyen cselekmény elkövetőjét.)

A Karcagi Járásbíróság úgy ítélte meg, hogy a vádlottal szemben még nincs szükség büntetés kiszabására, ezért intézkedésként egy évre próbára bocsátotta, azaz a büntetés kiszabását próbaidőre elhalasztotta, jogerősen.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!