SZOLNOK

2017.08.26. 10:32

Pénzbírságot kapott az emberöléssel vádolt férfit fejbe rúgó tanú

A bíróság pénteken bűnösnek találta az emberöléssel vádolt fiatalembert csütörtökön fejbe rúgó férfit.

Ahogy azt a Szoljon.hu is megírta, a Szolnoki Törvényszéken augusztus 24-én dr. Pongrácz Zsolt bíró félbeszakította annak a büntetőügynek a tárgyalását, amelynek vádlottját az egyik tanú úgy rúgta fejbe, hogy azt kórházba kellett szállítani.

A csütörtöki első tárgyalási napon az ügyészi vádismertetést, illetve a vádlott kihallgatását követően a bíróság a tanúk meghallgatásával kívánta folytatni az adott eset bizonyítási eljárását.

Dr. Pongrácz Zsolt bíró elsőként a vádlott volt munkaadóját, a sértett vejét szólította meghallgatásra. A tanú a vádlottpad mellett elhaladva, a vádlott közelébe érve, őt váratlanul nyakon, illetve állon rúgta.

A további bántalmazást a büntetés-végrehajtási dolgozók akadályozták meg. A bíró, a tárgyalást megszakítva értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre kiérkezve a tanút előállították, a vádlottat pedig a bvi-s dolgozók kórházba szállították.

A tanúnak beidézett férfit tettéért pénteken már felelősségre is vonták.

Őt a bíróság bűnösnek találta hatósági eljárás megzavarása bűntettében, ezért az illetőre 150 napi tétel pénzbírságot szabott ki – az egy napi pénzbírság tételét 1200 forintban, az összesen 180 ezer forintnyi bírságot pedig 10 havi részletfizetéses teljesítéssel állapította meg.

Az ítélet annak kihirdetésekor jogerőre emelkedett – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!