ÁTVERÉS

2017.10.18. 13:55

Megtévesztő szolgáltató él vissza a jóhiszemű emberek bizalmával Rákóczifalván

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének dolgozója nem kezel készpénzt!

A megyei katasztrófavédelem információi szerint egy férfi, egy létező cégre hivatkozva, kéményseprő-ipari szolgáltatást ajánlott fel, majd ezért készpénzt kért Rákóczifalva több lakójától is.

Felhívjuk a figyelmet, hogy

– lakossági kéményseprő-ipari szolgáltatást Jász-Nagykun-Szolnok megyében kizárólag a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának kéményseprője végezhet.

– a lakossági sormunka ingyenes.

– amennyiben a lakossági sormunkát végző kéményseprő hibát észlel, felhívja a tulajdonos, illetve az ingatlan használójának figyelmét a hiba kijavítására, és erről írásos dokumentumot állít ki.

– a hiba szakszerű kijavítására a lakónak önállóan kell intéznie.

– a kijavított tüzelő-fűtő berendezést, égéstermék-elvezetőt a katasztrófavédelem kéményseprő mestere veszi át.

– az égéstermék-elvezetők használatával összefüggően megrendelt (sormunkán kívüli) műszaki vizsgálatot a kéményseprő előre egyeztetett időpontban végzi el és annak eredményéről a megrendelést követő négy munkanapon belül nyilatkozatot ad ki, amelyet a megrendeléstől számított 15 munkanapon belül átad a megrendelőnek.

FIGYELEM! A kéményseprők az ellenőrzés során nem kezelhetnek készpénzt. Az elvégzett munka alapján, a törvényben előírt díjszabás szerint számlát állítanak ki, amelyet ügyfeleink a helyszínen készpénzben nem, hanem 30 napon belül átutalással vagy postai csekken kötelesek kiegyenlíteni.

Ügyeik intézése érdekében ide fordulhatnak:

E-mailben, levelét a [email protected] címre küldve.

Postai úton a BM OKF GEK részére címzetten, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve.

Telefonon a 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszámon jelentkező ügyintézőnél

személyesen, ügyfélfogadási időben várjuk a megyei ellátási csoportnál. Cím: Kunszentmárton, Rákóczi Ferenc út 19.

A külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el ügyfélszolgálatunkat.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!