SZOLNOK

2017.12.20. 12:45

Több százezres kárt okozott a Szapáry utcai OTP üvegajtaját megrongáló részeg fiatal

A Szolnoki Járásbíróság 2017. december 13-án meghozott, aznap jogerős ítéletével kisebb kárt okozó rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, 240.000 Ft pénzbüntetésre ítélte, és az általa okozott több mint 200.000 Ft-os kár megtérítésére kötelezte azt a huszonéves fiatalt, aki idén augusztusban megrongálta a Szolnok, Szapáry utcai OTP bankfiók bejárati ajtaját.

Az eset 2017. augusztus 11-én nem sokkal éjfél után történt.

Az erősen ittas fiatalember készpénzt akart felvenni, ezért bement a bankfiók éjjel nappal működő ún. 24 órás zónájába.

Miután nem sikerült pénzt levennie, beleütött a bankautomatába, többször beleütött és belerúgott a bankfiók belső üvegajtajába, majd kifelé menet a bankfiók bejárati ajtaját olyan erővel lökte ki, hogy az a későbbiekben nem záródott – tudtuk meg a a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályának közleményéből.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: rongálást követ el, aki idegen vagyontárgy megrongálásával kárt okoz.

A rongálás abban az esetben, ha az okozott kár kisebb, azaz ötvenezer-egy és ötszázezer forint közötti, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A fiatal férfit a Szolnoki Járásbíróság a napokban, 2017. december 13-án meghozott ítéletével kisebb kárt okozó rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, 240.000 Ft pénzbüntetésre ítélte, és az általa okozott 209.280 Ft kár megtérítésére kötelezte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!