CSAK VICC VOLT, DE ELÍTÉLTÉK

2018.01.22. 12:36

Tréfából meggyújtotta ismerőse mellkasán az abszintot egy kengyeli nő

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt bíróság elé állított egy kengyeli illetőségű nőt.

Mészáros Géza

Az ügyről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyész­ség tájékoztatta lapunkat. A vádlott 2017. október 21-én egy kengyeli sörözőben, tréfából, egy ittas férfi vendég mezítelen felsőtestére abszint italt locsolt, és meggyújtotta azt.

A férfi 8 napon túl, több héten át gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. A Szolnoki Járásbíróság a napokban jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a nőt, súlyos testi sértés bűntette miatt.

A sértett ugyan beleegyezett a sérülés okozásába, de a beleegyezés csak akkor zárja ki a büntetőjogi felelősséget, ha a sértett társadalmilag elismert cél érdekében adta hozzájárulását.

A tréfa nem tekinthető ilyen célnak – adott jogi értelmezést is Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!