DROGKERESKEDELEM

2017.11.21. 11:20

Egy kilogramm amfetamint találtak a mezőtúri férfinál, már előzetesben van

A Szolnoki Járásbíróság 2017. november 15-én elrendelte az előzetes letartóztatását annak mezőtúri férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az általa bérelt mezőtúri autószerelő műhelyben kábítószerrel kereskedett.

A férfit 2017. november 12-én Karcag egyik utcájában állították meg a rendőrök. A közúti ellenőrzés során ruházatát és a személygépkocsiját is átvizsgálták, és a kocsiban, a férfi kabátjának és pulóverének zsebében, de még alsónadrágjában is amfetamint tartalmazó nejlon tasakokat találtak, bennük közel 70 gramm amfetaminnal – írja közleményében a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezt követően még aznap házkutatást tartottak a férfi mezőtúri lakásán és másnap az általa Mezőtúron bérelt autószerelő műhelyben is.

A lakásban kábítószer-fogyasztásra utaló nyomokat, míg a műhely udvarán parkoló, a férfi által használt másik személygépkocsiban további 940 gramm amfetamint találtak, ami a hatályos jogszabályok szerint kábítószernek minősül.

A férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, hiszen az ügyben még vádemelésre sem került sor, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása.

Ezt a bíróság azért látta indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítse vagy veszélyeztesse a bizonyítási eljárást, valamint azért, hogy megakadályozza őt abban, hogy újabb bűncselekményt kövessen el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a kérdésben a Szolnoki Törvényszék határoz majd. A másodfokú bíróság döntéséig azonban a férfi mindenképpen előzetes letartóztatásban marad, mert a bíróság végzése fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!