VIDEÓVAL FRISSÍTVE

2017.10.16. 14:00

A Rózsakertben randalíroztak a vandálok, ha felismeri őket, hívja a rendőrséget – VIDEÓ

Szomorú látvány fogadta vasárnap reggel a megyeszékhely járókelőit a rózsakertben: vandálok törték-zúzták szét a virágokkal borított, takaros park ülőalkalmatosságait.

– Hét padot feszegettek fel, illetve több növénynek is letörték az ágait – beszélt honlapunknak a sajnálatos esetről Pókász Endre, az önkormányzat sajtószóvivője.

– Természetesen még reggel feljelentést tettünk – tette hozzá.

– Valóban, több padot is megrongáltak ismeretlen elkövetők a szolnoki rózsakertben vasárnapra virradóra – mondta el honlapunk érdeklődésére Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense is, aki szerint feltehetően az éjszaka folyamán történt az eset.

– A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben ismeretlen tettesek ellen – tette hozzá.

A rendőrség munkatársai még vasárnap délután is szemléztek a helyszínen, és adatokat gyűjtöttek.

Mint ahogy az önkormányzat sem tehetett mást – a helyzet gyors felmérése után kiderült, hogy hat pad különösebb pluszköltség nélkül visszahelyezhető, de a barbár cselekedet így is százezres nagyságrendű kárt okozott a városnak.

Felfeszegették és felborogatták a padokat
Fotós: Fodor Orsolya

A feljelentés után abban bíznak, hogy az elmúlt időszak rongálási ügyeihez hasonlóan, a rendőrség ismét gyorsan kézre keríti az elkövetőket. Ebben egyébként a megyeszékhely közterületeit pásztázó, sűrűn kiépített kamerarendszer tehet jó szolgálatot a hatóság embereinek.

A rendőrök a lakosság segítségét kérik a szolnoki Rózsakertben garázdálkodó fiatalok azonosításához

A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlenek 2017. október 15-én 3 óra 10 perc körül Szolnokon, a Rózsakertben felszaggattak és megrongáltak több közterületi padot, majd elhagyták a helyszínt. A fiatal elkövetőkről egy közterületi kamera felvételeket készített.

A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható fiatalokat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-56/501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú„ zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

CZ. N., G. SZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!