BŰNESETEK

2017.11.23. 13:49

Mellbe szúrta saját testvérét, majd elmenekült a miklósi férfi

Az eset tavaly nyáron történt, amikor testvérével együtt italozgattak, majd este leszúrta testvérét és elmenekült.

A Szolnoki Törvényszék november 17-én meghozott, aznap jogerős ítéletében életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek és 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 49 éves büntetlen előéletű férfit, aki 2016. június 30-án egy törökszentmiklósi gazdasági épület pihenőhelyiségében egész nap együtt italozott testvérével, majd este 21.00 óra körüli időben az asztalról felvett késsel testvérét mellbe szúrta

– derül ki a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályának közleményéből.

Mikor meglátta, hogy fivére vérzik eldobta a kést és elmenekült. A rendőrök később Törökszentmiklós határában fogták el.

Testvére azonban szerencsés volt.

A kés 4 cm-es szúrt sebet ejtett mellkasán, de a szúrás egyik belső szervét sem érte, így a sérülés 8 napon belül gyógyulónak minősült.

A bíróság jogerős ítélete szerint azonban a használt eszközre, a késszúrás erejére és helyére tekintettel fennállt a lehetősége annak, hogy vádlott életveszélyes sérülést okozzon testvérének, és kizárólag a szerencsének köszönhető, hogy ez elmaradt.

A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!