SZOLNOK

2017.07.26. 16:30

Két zaklató, két vádlott, két elítélt

Telefonon zaklatta, illetve rendszeresen gyalázkodó cetliket ragasztott szomszédja lakására tavaly november és idén február között az a szolnoki nő, akit a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség állított bíróság elé. Az asszony nehezen viselte el, hogy megkérték, ne járjon hozzájuk olyan gyakran, mint korábban…

M. G.

A Szolnoki Járásbíróság egy évre próbára bocsátotta az elkövetőt, jogerősen.

Egy másik, hasonló ügyben az ügyészség egy jászalsószentgyörgyi férfit állított bíróság elé, aki 2017 márciusa és júniusa között 63 trágár, becsmérlő sms-t küldött egy hölgyismerősének, míg májusban postán is feladott hasonló tartalmú levelet. A bíróság vele szemben 144 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, mely ítélet ugyancsak jogerőre emelkedett.

A zaklatás egyik elkövetési magatartása az, hogy az elkövető más magánéletébe, életvitelébe önkényes beavatkozás érdekében rendszeresen vagy tartósan háborgatja a sértettet. Jelen esetben ez a cselekmény valósult meg – adott jogi magyarázatot is honlapunknak Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!