KARCAG/SZOLNOK

2017.07.27. 18:30

Kun-Mediátor: jövő ősszel akár ítélet is születhet

Ez év november 6-ára tűzték ki a Bróker Marcsi néven elhíresült pénzügyi vállalkozó büntetőperének első tárgyalási napját – tájékoztatta honlapunkat az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya. Üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette a fő vád...

Legalábbis a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ez, illetve más bűncselekmények miatt emelt vádat a nővel szemben, akit azzal a vádol az ügyészség, hogy – mint a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselője – az ügyfeleket tévedésbe ejtve, a cég tizenöt éves működése alatt 768 embernek összesen tízmilliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Az ügyész a vádlott kihallgatása mellett több mint kétszáz tanú személyes kihallgatására és közel hatszáz tanú nyomozati vallomásának felolvasására tett indítványt. A Szolnoki Törvényszék megkezdte az ezerhétszáz oldalas vádirat és a mintegy hatvanezer oldalas nyomozati anyag feldolgozását és kitűzte az első tárgyalás időpontját: 2017. november 6., 9. és 16. napjaira.

Az elsőfokú ítélet meghozatalára – a bíróság tervei szerint, havi három, esetenként négy tárgyalási nap megtartása mellett – leghamarabb 2018 őszén fog sor kerülni.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!