TISZA-TÓ

2017.07.26. 15:30

Német kajakosokon segített egy rendőr

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság körzeti megbízottja bajbajutott kajakoson segített Sarudnál. Túra kajakokkal indult el egy család, hogy átevezzék a Sarudi medencét, azonban július 25-én délután első fokú viharjelzés volt érvényben a Tisza-tavon.

A partról egy férfi jelezte a csoportnak, hogy veszélyes lehet, ha tovább folytatják útjukat, azonban a négy kajak tovább haladt a vízen. A férfi azonnal telefonált a rendőrségre, hogy jelezze, baj érheti a vízi túrázókat. Szabó Attila rendőr zászlós, körzeti megbízott azonnal az evezősök keresésére indult. Rövid időn belül meg is találta az időközben partra vetődött túrázókat.

A helyismerettel nem rendelkező, német állampolgárok elmondták, hogy épp a szálláshelyük felé tartottak vissza, amikor a viharos szél egyre nagyobb hullámokat keltett. Egyikőjük bele is borult a vízbe, de szerencsére ki tudtak evezni az egyik kis szigetre. Negyedik társuk időközben visszatért a sarudi kikötőbe.

A rendőr intézkedett a kajakok elszállításáról, a szolgálati hajójába ültette az utazókat és visszavitte őket a biztonságot jelentő kikötőbe – tájékoztatta a Szoljon.hu-t a megyei rendőrség sajtóügyelete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!