Szolnok

2017.07.26. 13:14

Öngyilkos autós okozhatta a szolnoki kettős tragédiát

Az eddigi adatok szerint öngyilkos autós okozta a július 19-én, Szolnokon történt tragédiát, melyben ketten életüket vesztették. A balesetben ő és a vétlen jármű vezetője is azonnal meghalt, miután áthajtott a szemközti sávba és fékezés nélkül belecsapódott a kisbuszba.

Fotó: Mészáros János

Emberölés bűntettének helyszínévé minősítette át a rendőrség, még aznap este, az ügyészséggel egyeztetve, az egy héttel ezelőtt Szolnok külterületén történt halálos baleset helyszínét, ahol két jármű ütközött frontálisan és mindkét sofőr életét vesztette. A megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben – tudtuk meg Szabó Zitától.

A megyei rendőrségi szóvivő kifejtette, hogy a személyautót vezető negyvenéves, rákóczifalvai férfi Szolnok felé haladt a gyér forgalmú a kétszer kétsávos úton, amikor egyszer csak fékezés nélkül áttér a menetirányával ellenkező oldalra, ahol belecsapódott egy mikrobuszba. Az ütközés ereje akkora volt, hogy sem a negyvenéves sofőr, sem a vétlen járművet vezető ötvenkilenc éves törökszentmiklósi férfi sem élte túl a balesetet.

A rendőrség a helyszínelés közben olyan információk birtokába jutott, amelyek alátámasztották, hogy nem közlekedési balesetről van szó, hanem az egyik férfi szándékosan hajtott neki gépkocsijával a másik járműnek. A tragikus esemény helyszíne mellett ugyanis elhaladt az egyik férfi hozzátartozója, aki felismervén, hogy a párját érte baleset, azonnal megállt.

A törökszentmiklósi nőtől a helyszínelők megtudták, hogy a háromgyermekes férfi válása után ismerkedtek meg egymással és szerették egymást, de gyakran vitáztak. Aznap reggel is összevesztek, és szakítottak, de a nő szerint erre volt már példa máskor is. A férfinek nem voltak sem alkohol-, sem drogproblémái, korábban öngyilkosságra utaló kijelentéseket sem tett.

Aznap azonban ilyen tartalmú üzenetet is küldött a nőnek, amelyben többek közt olyanokat is leírt, hogy nagy sebességgel fog belerohanni egy kamionba,

„hatalmas lesz élete utolsó csattanása.”

Mivel a korábbi viták is mind béküléssel zárultak, a nő nem gondolta, hogy baj lesz.

Az öngyilkosság gondolatával küszködő férfi azonban mégis rászánta magát a meggondolatlan lépésre és mivel nem jött szembe kamion, csak egy kisbusz, azt választotta. A vétlen sofőrnek esélye sem volt a fékezésre vagy egy védekező-kikerülő manőverre – tette hozzá a szóvivő.

Czakó Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!