TŰZOLTÓVERSENY

2017.07.21. 11:24

Pusztamonostori fiatal tűzoltók bizonyítottak Villachban

Július 9-16. között rendezte meg a CTIF (Nemzetközi Tűzoltószövetség) a Felnőtt és Ifjúsági Nemzetközi Tűzoltóversenyt az ausztriai Villachban. Magyarországot több csapat képviselte.

Forrás: BM OKF

A tíz hivatásos tűzoltóból álló versenycsapat mellett hat felnőtt és három ifjúsági önkéntes tűzoltócsapat is a rajtvonalhoz állt. A zsűriben pedig kilenc magyar versenybíró foglalt helyet – írja honlapján a megyei katasztrófavédelem.

A nagyszabású rendezvényen harmincöt ország 2500 versenyzője vett részt, a viadal zökkenőmentes lebonyolításáról pedig összesen ötszáz szervező és versenybíró gondoskodott. A csapatok a következő négy fő versenyszámban mérték össze erejüket: kismotorfecskendő-szerelés, százméteres akadályfutás, négyszer százméteres váltófutás, valamint horoglétramászás.

Forrás: BM OKF

Ifjúsági versenyzőink derekasan helytálltak a negyvenegy csapatból álló mezőnyben. A Vértessomló ÖTE fiúcsapata a tizenharmadik, míg a Pusztamonostor ÖTE fiúcsapata a harmincadik helyen végzett. A Pusztamonostor ÖTE lányai tizenhetedikek lettek a rangsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!