SZOLNOK

2017.12.28. 10:28

Sokan keresték Bencét – a fiú diáktársai is nagy erőkkel segítettek

Nem hivatalos információk szerint szerda délelőtt megtalálták a pár napja eltűnt tizenhét éves tiszavárkonyi fiú holttestét a Tisza árterén.

A tűzoltók is részt vettek a keresésben

Fotó: Fodor Orsolya

Pedig rengetegen indultak szerdán délelőtt Bence keresésére, bízva a legjobbakban. A fiatalember még szombat hajnalban tűnt el, azóta nem érkezett haza.

Tegnapi keresésébe a helyieken kívül rákóczifalvai és tiszavárkonyi polgárőrök is bekapcsolódtak, illetve a diáktársak is aggódva kutatták.

Szerdán délelőttre szervezett keresést a közösségi oldalon keresztül az eltűnt fiú édesapja. Rengetegen megjelentek a Tisza-hídnál, hogy együtt kutassanak a gimnazista után.

– Szerda délelőtt 9 órakor indult a keresés, amit Bence apukája szervezett – mondta Pászti Angelika, aki iskolatársa az eltűnt fiúnak.

– Rengetegen eljöttek, hogy segítsenek a keresésben. Bence apukája készített egy térképet, amin rajta van a telefonszáma is, ha bárki talál valamit, akkor azonnal értesíteni tudja. Öt-hat fős csapatokban elindultunk a keresésére.

A tűzoltók is részt vettek a keresésben
Fotós: Fodor Orsolya

Vereb Istvántól, a Tiszavárkonyi Polgárőr Egyesület elnökétől megtudtuk, a településről is nagyon sokan eljöttek segíteni. Polgárőrök, diákok, ismerősök, rokonok, barátok egyaránt.

A fiút a jászberényi Kutyákkal az életért alapítvány munkatársai is keresték. Szabó Gábor, az alapítvány elnöke és szakmai vezetője honlapunknak elmondta, a keresést a gimnazista eltűnésének helyszínétől kezdték.

Egy 1,3 km-es szakasz után a kutya a Tisza ártere felé fordult, ahol azt jelezte, a nyom véget ért. A helyszínen csúszás nyomát találták meg, melyet jeleztek a rendőrségnek.

Bence eltűnésével kapcsolatban nagyon sokféle hír terjengett. Van, aki azt mondta, szomorú volt és azért csatangolt el, volt, aki szerint nem engedték beszállni a kocsiba, ami hazavitte volna, de olyat is lehetett hallani, hogy csapatostól át akartak menni egy másik szórakozóhelyre, és menet közben tűnt el.

A tegnap délelőtti keresés során a „százlábú” hídról egy hátizsákot és egy kabátot pillantottak meg az ártéren. Bár hivatalos információnk egyelőre nincs, többen is megerősítették, hogy a fiú holttestét találták meg a vízben.

Holttestet találtak

Holttestet emeltek ki a Tiszából szerdán Szolnokon, a „százlábú hídnál” a hivatásos tűzoltók – közölte lapunkkal S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. Arról azonban egyelőre nincs biztos információ, hogy Bencét találták-e meg a pillanatnyilag a Tiszától elöntött ártéren.

Visszavonták a felhívást

Szabó Zita rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője honlapunkat arról tájékoztatta, hogy visszavonták a karácsony előtt eltűnt 17 éves tiszavárkonyi fiú keresésére kiadott felhívást.

A Tiszában talált holttesttel kapcsolatban annyit mondott, a Szolnoki Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Hutter Zsófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!