KATASZTRÓFAVÉDELEM

2017.08.21. 13:20

Viszonylag nyugodtan telt az idei augusztus 20-a

Mindössze három beavatkozást igénylő eseményhez riasztották a megye tűzoltóit augusztus 20-án.

Az ünnep a katasztrófavédelemhez érkezett bejelentések szempontjából és a hatósági ellenőrzések eredményeit tekintve zökkenőmentesen telt. Ez azt jelenti, hogy vasárnap összesen hat alkalommal riasztották a tűzoltókat, ebből három esetben kellett ténylegesen beavatkozniuk.

A hatósági munkatársak valamennyi megyebeli rendezvényen ott voltak, ellenőrzéseik során hiányosság nem merült fel.

Az időjárás szélsőségei is elkerülték a térséget, bár vasárnap két fakidőlés és egy baleset munkát adott a tűzoltóknak.

Vasárnap délelőtt kidőlt egy fa Abádszalókon, a Strand úton, a fürdő területén. A fa egy faházat is veszélyeztetett. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók távolították el a fát, miután az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszoltak egy érintett vezetéket. A tűzoltók láncfűréssszel és kötéllel avatkoztak be, feldarabolták a fát, majd elhúzták az útról.

Szolnok üdülőövezetében, a Szűrszabó utcában az erős szélben leszakadt egy nagyméretű faág, ami vezetékre zuhant. Az ág egy használaton kívüli távközlési kábelt szakított el, de kárt nem okozott. A fágat a szolnoki hivatásos tűzoltók távolították el.

Vasárnap délután pedig két személyautó ütközött a 4-es főúton Szajolnál, a Debrecen felé vezető sávban. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a két járművet, amelyeknek utasai el tudták hagyni a személyautókat. Az egyik utast a mentők kórházba vitték – tudtuk meg a huszadikai esetek részleteit S. Tóth Anikótól, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!