A díszeket nem vitte

2021.12.27. 13:57

Nem volt karácsonyfája, ezért ellopta egy jászkiséri család fenyőjét

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a 20 éves férfit.

Szoljon.hu

A 20 éves férfi beismerte tettét Fotó: police.hu

Egy jászkiséri lakos tett bejelentést a rendőrségen december 25-én, hogy Szenteste elmentek a rokonokhoz, majd Karácsony első napján délután tértek haza, és míg a házuk üres volt, betörtek hozzájuk - számolt be a részletekről a megyei rendőr-főkapitányság. A család karácsonyfájáról az ismeretlen leszedte a díszítést, majd a fenyőt, több hosszabbító kábellel és egy játékautóval együtt elvitte. 

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A jászsági rendőrök adatgyűjtés során azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét és előállítottak a Jászapáti Rendőrőrsre egy jászkiséri lakost. A gyanúsítottként kihallgatott 20 éves férfi beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy nem volt otthon fenyőjük, ezért vitte el magával. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy ugyanez a férfi december 1-jén is bement a családi házba mikor az ott lakók szintén távol voltak. A jogsértő akkor egy mobil telefont lopott el a töltőjével együtt, valamint egy hosszabbítót. A rendőrök a fenyőt a férfi otthonában feldíszítve megtalálták, a fát lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.              

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!