FÜRDŐBALESET NAGYRÉVNÉL

2018.08.01. 11:17

A Tiszába akart ugrani egy fiatal, mentőhelikopter vitte el

Nagyrévnél, a Tisza partján, alig megközelíthető helyen csúszott meg a fiatal fiú.

Mentőhelikopterrel szállították el a sérültet

Forrás: police.hu/ JNSZ MRFK

Egy horgász értesítette a rendőrséget, hogy Nagyrévnél, a Tisza partján egy fiatalember be akart ugrani a Tiszába, de megcsúszott és beütötte a fejét.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja a helyszínre irányította a járőröket. A Tiszaföldvári Rendőrőrs körzeti megbízottja és járőrvezetője állampolgári segítséggel jutott a sérülthöz.

A segítségükre siető férfi a nagyrévi komptól motorcsónakjával vitte el a rendőröket a nehezen megközelíthető helyszínre. A rendőrök tudtak a mozdulatlan fiatallal kommunikálni.

A fiú elmondta, hogy a tiszakécskei oldalról úsztak át a meredek partszakaszhoz, ahol megcsúszott és hanyatt esett, megütötte magát, nem tud mozdulni.

Közben a tiszakécskei oldalról motorcsónakkal megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik megkezdték a sérült ellátását, majd átszállítását a tiszakécskei oldalon várakozó mentőhelikopterhez.

Mentőhelikopterrel szállították el a sérültet
Fotó: police.hu/ JNSZ MRFK

A beteg rögzítésében, a csónakban történő szállításában, abból való kiemelésben a járőrök segítséget nyújtottak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet az élővizek veszélyeire és a fürdőzés szabályaira!

A kánikulában se feledkezzenek meg róla, a élővizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyek használata! Ezeket a helyszíneket szakemberek választják és jelölik ki. Itt vannak meg a feltételek, amelyek lehetővé teszik – szükség esetén – a gyors mentést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában