ABÁDSZALÓK/TISZAFÜRED

2019.07.16. 18:55

Alvó gyermeket próbált kifosztani, 3 év felfüggesztettet kapott

A Tiszafüredi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy abádszalóki férfit kifosztás bűntettének kísérlete miatt.

Az ittas férfi 2019. június 22-én éjjel egy abádszalóki családi házba ment be azzal a szándékkal, hogy lopni fog. Számításba vette, hogy a házban alszanak a sértettek, de bízott abban, hogy nem ébrednek fel.

A szúnyogháló megrongálásával a nyitott ablakon keresztül a házba bement és az alvó kiskorúak mellől egy 96.000 Ft értékű mobiltelefont akart elvinni.

Már nyúlt a telefonért, amikor az egyik kiskorú felébredt.

Az elkövető azt a mesét találta ki, hogy őt ismeretlenek üldözték, és ezért menekült oda. A kiskorú szemtanút azonban nem sikerült megtévesztenie, aki látta, hogy a telefont akarta megszerezni.

Az elkövető végül elismerte, hogy mi volt a szándéka és beismerő vallomást tett.

A Tiszafüredi Járásbíróság 2019. július 16-án kifosztás bűntettének kísérlete miatt a vádlottat bűnösnek mondta ki és őt jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A kifosztás bűntettét az követi el többek között, aki védekezésre képtelen személytől vesz el idegen dolgot, mely bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Jelen esetben a sértett aludt, mely miatt védekezésre képtelennek minősült – közölte hírportálunkkal Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában