FELBORULT CSÓNAK A TISZÁN

2018.07.15. 10:03

Bajba jutott kenusokat mentett a vízirendőr

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság körzeti megbízottja négy bajbajutott kenust mentett ki a Tiszából.

Rácz László István rendőr zászlós – a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaj Vízirendészeti Rendőrőrsének körzeti megbízottja – 2018. július 14-én a Tisza folyó tokaji szakaszán látott el szolgálatot, amikor 16 óra körül egy felborult túracsónakra lett figyelmes a folyó közepén.

A kenu négy utasa a vízbe esett, a vízijárművet próbálták visszafordítani. A vízirendőr a bajbajutottakat a szolgálati kisgéphajóba emelte, a vízzel telt csónakot a partra vontatta.

A három tiszaújvárosi és egy miskolci lakos sérülést nem szenvedett, orvosi ellátást nem igényeltek, elmondták, hogy a balesetük bekövetkezésének oka a rutintalanságuk volt – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság beszámolójából.

Az elmúlt időszakban több hasonló jellegű baleset történt a Tiszán. Kérjük, fogadják meg a víziközlekedéssel, a fürdőzés szabályaival kapcsolatos balesetmegelőzési tanácsainkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában