Ítélet

2019.11.10. 07:00

Bombariadót csináltak, mert nem akartak dolgozni

A Jászberényi Járási Ügyészség vádirata alapján, a Jászberényi Járásbíróság ítéletet hozott egy férfi és egy nő által 2018. július 31-én elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt.

Munkatársunktól

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A megállapított ítéleti tényállás szerint a vádlottak Jászárokszálláson egy gyárban dolgoztak. A bűncselekmény napján nem volt kedvük dolgozni, ezért megbeszélték, hogy bombariadót csinálnak, mert akkor haza küldik őket. A férfi átadta a mobiltelefonját a nőnek, aki a gyárat felhívta és elváltoztatott hangon bejelentette, hogy „ bomba van a gyárban.”

A hatalmas gyárterületet ki kellett üríteni, a helyszínre kellett vezényelni a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentő, a tűzoltóság szakemberit. A gyárban dolgozó többszáz embernek el kellett hagynia az épületet, több mint 500 munkás a következő műszakban nem tudta hosszú ideig felvenni a munkát. A termelés kieséssel a gyárnak közel 19 millió Ft kára keletkezett.

A vádlottak cselekménye a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A Jászberényi Járásbíróság a vádlottak bűnösségét megállapította és a büntetett előéletű férfival szemben 2 év 2 hó szabadságvesztés büntetést és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést, míg a nővel szemben 1 év 4 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A gyár által bejelentett polgári jogi igényt egyéb törvényes útra utasította.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a nő esetében az ítélet jogerőre emelkedett, a másik vádlott fellebbezését a Szolnoki Törvényszéken fogják másodfokon elbírálni- tájékoztatta hírportálunkat Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában