Jászkunság

2019.09.15. 15:30

Díjazták a rendőrök alkotásait

Szezonzáró értekezletet tartott a napokban Poroszlón a Tisza–tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság, ahol értékelték a végrehajtott feladatokat és az elért eredményeket.

Czakó Nóra

Természetesen a rendészeti feladatok mellett a közvélemény tájékoztatása is kiemelt szerepet kapott. Ennek támogatására az idei évben először a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Biztonságban a Tisza-tó körül címmel pályázatot hirdetett a részt vevő megyék (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok) rendőrei és dolgozói részére.

Vártak minden olyan egyéni alkotást, amelyek különleges látásmóddal mutatják be a rendőri tevékenységet. Nevezni bármilyen pályamunkával, például festménnyel, szoborral, grafikával, rajzzal, verssel vagy fotóval lehetett a témában – mondta hírportálunknak S. Tóth-Gönczöl Szabina megyei rendőrségi sajtóreferens.

A szezonzáró értékelő ülésen Lakatos Tibor ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály vezetője és dr. Urbán Zoltán dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ajándékcsomagokat adtak át a díjazottaknak.

Egedi Mária címzetes rendőr alezredes, a Szolnoki Rendőrkapitányság alosztályvezetője és Busa Péter főhadnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa festményeikkel, Rupa Mihály őrmester, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság vizsgálója rövidfilmmel, illetve Németh Zsuzsa hadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadója humoros alkotással pályáztak, majd fogadták az elismeréseket, és átvehették a díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában