Jászkunság

2020.03.26. 11:30

Együttműködnek a biztonságos nyaralóhajózás érdekében

Új turisztikai formaként jelenik meg a Tiszán májustól a Magyar Hajózási Zrt. által üzemeltetett nyaralóhajózási program.

Czakó Nóra

Vass Gábor (balra) és dr. Urbán Zoltán dandártábornok

Forrás: Police.hu

A projektben részt vevő hajókat vezetői képesítés nélkül, a hajózási térképen megjelölt útvonalakon vezethetik az azt kibérlő személyek. A vízi közlekedéssel összefüggő balesetek és bűncselekmények megelőzése, a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében a megyei rendőr-főkapitányság és a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület együttműködési megállapodást kötött a közelmúltban.

Vass Gábor (balra) és dr. Urbán Zoltán dandártábornok
Fotó: Police.hu

A dokumentumokat dr. Urbán Zoltán dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Vass Gábor, az egyesület elnöke írta alá a megyei rendőr-főkapitányság épületében.

A megállapodás célja a vizek és a vízparti értékek hatékonyabb védelme érdekében a szervezetek tevékenységeinek összehangolása. A rendőrség és az egyesület is figyelemmel kíséri a folyón és a vízparton pihenőket és azok vagyontárgyait. A megállapodás garantálja az esetlegesen bekövetkezett vízi balesetek során a sérült személyek szakszerű mentését és ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában