cegléd

2019.02.23. 18:27

Éjszaka tört be a házakba, és az ott alvó emberektől lopott pénzt

Kifosztás és más bűncselekmények miatt gyor­sított eljárásban állította bíróság elé a Ceglédi Járási Ügyészség azt a férfit, aki éjszaka mászott be ceglédi házakba, és az ott alvó emberektől lopott.

Czakó Nóra

A bűnügy gyanúsítottjának, egy ceglédi férfinak nem volt munkahelye – tudtuk meg dr. Gyugyi Csillától, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjétől. A férfi még tavaly áprilisban jutott be egy ceglédi házba.

Egyik éjszaka egy ház utcára néző ablakáról letépte a szúnyoghálót és bemászott az épületbe.

A ház egyik szobájából, az ott alvó nő közvetlen közeléből, az éjjeli szekrény fiókjából mintegy 60 ezer forint készpénzt lopott el. A gyanúsított egy hónap múlva ugyanígy újra bement ebbe a házba, és ismét készpénzt, ruhát vitt magával.

A férfi 2018 novemberéig még két másik házba is betört, mindegyikbe pár nap elteltével kétszer is bejutott. A házakból hatvanezertől százhetvenezer forintig terjedő összegű készpénzt és órát lopott. Tavaly novemberben egy ház hálószobájában, az ott alvó asszony mellett, az éjjeli szekrény fiókjában kutatott, majd órát és pénzt vett magához.

A sértett azonban felriadt, kiabálni kezdett, mire a gyanúsított elmenekült. A ház udvarán elszórta mindazt, amit a szobából ellopott.

A Ceglédi Rendőrkapitányság alig egy hónap alatt sikerrel fejezte be a nyomozást. A Ceglédi Járási Ügyészség pedig kifosztás, lopás és magánlaksértés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit.

A Ceglédi Járásbíróság négy és fél év börtönre ítélte a vádlottat. A bíróság ítélete nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában