Kék hírek

2020.02.02. 11:30

Februárban folytatódik a Kun-Mediátor ügy tárgyalása Szolnokon

A Szolnoki Törvényszéken 2020. február 4-én, 11-én, 13-án és 20-án további sértettek tanúkénti kihallgatásával folytatódik az úgynevezett Kun-Mediátor ügy tárgyalása.

A bíróság, ahogyan eddig is valamennyi napra egész napos tárgyalást tűzött ki, melyekre összesen 10 tanút idézett meg – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2017. június 9-én 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a vádlottal szemben, aki a vádirat szerint a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Az ügyészség az 1700 oldalas vádiratban 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. A nyomozati iratok terjedelme meghaladja a 60 ezer oldalt. Az ügyben idáig tartott 40 tárgyalási napra összesen 200 tanút idézett a bíróság, közülük azonban csak 136-an jelentek meg a bíróságon, 64-en, azaz a harmaduk szabályszerű idézés ellenére távol maradt. A megjelent tanúkat a bíróság kihallgatta, ami a büntetőügy jellegéből fakadóan tanúnként átlagosan egy-másfél órát, idáig összesen több mint 200 órát vett igénybe, a meg nem jelenteket pedig újabb tárgyalásra kellett visszaidéznie. A bíróság emellett idáig 80 tanú nyomozás során tett vallomását ismertette.

Az ügy vádlottját a Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig bűnügyi felügyelet alá helyezte és a mozgását nyomon követő technikai eszköz viselésére kötelezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában