Elismerés

2020.03.03. 11:30

Hatan kaptak megyénkből díjat a polgári védelmi szövetségtől

A Polgári Védelmi Világnap alkalmából szervezett díjátadóval egybekötött ünnepséget a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eseményen a szakterület vonatkozásában kiemelkedő munkát végző civileket ismertek el. Emellett országos elismerésből is kijutott a megyeieknek.

Katasztrófavédelem

Forrás: Dávid Evelin tűzoltó hadnagy

Az eseményen Nagy Róbert tűzoltó alezredes, a szövetség alelnöke köszöntötte a megjelenteket, és emlékezett meg a hazai polgári védelem múltjáról és jelenéről. Kitért arra, hogy nyolcvanöt éve alakult meg a polgári védelem Magyarországon, amely ugyan fiatalabb, mint a tűzoltóság vagy a rendőrség; mégis számos fegyveres konfliktust, humanitárius vagy természeti katasztrófát szolgált végig.

A rendezvényen szót kért dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, aki megköszönte azt az áldozatos munkát, amelyet a szakterületen dolgozók tesznek az emberek biztonságáért. Hozzátette, hogy a jövőben a megyei védelmi bizottság is emlékplakettel ismeri majd el a polgári védelem területén kimagasló munkát végzőket.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Polgári Védelméért Díjat az alábbi emberek kapták 2020-ban:

  • Kovács Antal nyugállományú polgári védelmi alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség tagja
  • Ábrahám Istvánné, a Magyar Vöröskereszt karcagi területi szervezetének önkéntese
  • Gugyelné Markóth Julianna, Kétpó közbiztonsági referense
  • Györgyfiné Balogh Zsuzsanna, Pusztamonostor közbiztonsági referense
  • Pap Gábor, Újszász közbiztonsági referense
  • Vesze László, Kuncsorba közbiztonsági referense
  • A megyei ünnepséggel párhuzamosan a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is sor került egy ünnepségre. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Turi Lászlónak, az Életjel Mentőcsoport elnökének.

    Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott Sörös Tibornak, a Túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesület parancsnokának, Tatár Pál nyugállományú polgári védelmi alezredesnek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökének; valamint Túri Bélának, a Jász Búvár Sport Egyesület elnökének – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában