Jogerős ítélet

2020.04.30. 14:00

Henteskéssel a kezében támadt a rendőrőrsre egy férfi Jászapátin

A Szolnoki Törvényszék másodfokú határozatával jogerősen lezárult annak harmincas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki másfél éve, egy késő őszi délutánon, ittasan, henteskéssel a kezében ütötte és rugdosta a Jászapáti Rendőrőrs kapuját, miközben ordibálva szidalmazta és megöléssel fenyegette a bent tartózkodó rendőröket. Két és fél év börtönre ítélték – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Szolnoki Törvényszék

Az eset 2018. november 27-én a nyolcezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Jászapátin történt. A büntetett előéletű férfi a barátaival italozott, majd ebéd után, egy 18 cm pengehosszúságú henteskéssel a kezében, gyalog az egyik ismerőséhez indult. Útközben, a helyi rendőrőrs épületéhez érve azonban új ötlete támadt.

Ütni, rugdosni kezdte a rendőrség kapuját, többször felkapaszkodott a kerítésre és azt kiabálta „engedjetek be, itt van nálam a kés, leszurkálom az összes rendőrt, kivégezlek titeket”, „nyissátok ki a kaput, ti kutyák, bemegyek és legyilkollak titeket”, „ha bejutok, megöllek titeket”.

A dühöngő férfit a barátai próbálták visszatartani. Egyiküknek végül sikerült elvenni tőle a kést. A rendőrök pedig megfékezték és őrizetbe vették, de a rendőri intézkedés alatt is kiabálva szidta és fenyegette őket.

Az ügyben 2019. március 20-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság öt tárgyalást tartott, majd 2019. december 2-án ítéletet hozott. A férfit garázdaság bűntette és 6 rendbeli zaklatás vétsége miatt 2 év 6 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult. A Szolnoki Törvényszék 2020. április 2-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában