ELISMERÉS

2019.12.15. 19:00

Hősiességükért díjazták a miklósi tűzoltókat

Bátorságukért és hősies helytállásukért vehettek át elismerést többen december tizenharmadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A katasztrófavédelem vezetője hagyományosan kerek születésnapjukat ünneplőket is köszöntött.

Katasztrófavédelem

Polyák Dániel, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltóság parancsnokhelyettese átveszi az elismerést

Forrás: Szőke Péter/BM OKF

Fotó: SZOKE PETER BM-OKF

November 5-én Törökszentmiklóson kigyulladt egy garázs, égett a benne lévő autó, segédmotor és egy lánghegesztő készlet is, több palackkal. A tűzoltók a lánghegesztő készletet nem tudták kivinni a tűzből, mert a személykocsi útban volt, ezért a palackokat egészen addig hűtötték, amíg az autót sikerült elmozdítani. Ezután már hozzáfértek a hőhatásnak közvetlenül kitett palackokhoz és biztonságos távolságra kivitték azokat az épületből. A palackokat tovább hűtötték mindaddig, amíg a mesterlövész nem hatástalanította azokat.

Polyák Dániel, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltóság parancsnokhelyettese átveszi az elismerést
Fotó: Szőke Péter/BM OKF

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kiemelkedő teljesítményéért Hősies Helytállásért elismerésben részesítette Polyák Dánielt, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltóság parancsnokhelyettesét és Birinyi Gábor Lászlót, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltóság beosztott tűzoltóját.

Birinyi Gábor László, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltóság beosztott tűzoltója átveszi az elismerést
Fotó: Szőke Péter/BM OKF

Ötvenedik születésnapja alkalmából a főigazgató ajándéktárgyát vehette át Barna Attila Antal tűzoltó alezredes, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelője, valamint Máté Ferenc Róbert tűzoltó zászlós, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője.

Barna Attila Antal tűzoltó alezredes
Fotó: Szőke Péter/BM OKF

Az elismerések, születésnapi ajándéktárgyak átadását követően az országos katasztrófavédelmi főigazgató valamennyi jelenlévőnek gratulált, különösen azoknak, akik bátorságukkal, hősies helytállásukkal mutattak példát a katasztrófavédelem teljes személyi állományának. Góra Zoltán közülük is kiemelte az önkormányzati tűzoltókat, megköszönve nekik, hogy munkájukkal támogatják a szervezet tevékenységét. A kerek évfordulót ünneplőkhöz fordulva mindannyiuknak megköszönte a munkáját, és jó erőt, egészséget kívánt az elkövetkező évekhez. Végezetül a főigazgató mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában