TÖRÖKSZENTMIKLÓS/SZEGED

2019.04.14. 18:45

Jogerős ítélet: egy vascsővel ütött, öt év börtönt kapott

A Szegedi Ítélőtábla súlyosította a Szolnoki Törvényszék ítéletét abban a büntetőügyben, melynek vádlottja két évvel ezelőtt egy vascsővel bántalmazott egy másik férfit.

Mészáros Géza

A jogerősen megállapított tényállás szerint 2017. június 30-án este a vádlott és a sértett egy törökszentmiklósi szórakozóhelyen külön-külön baráti társaságokban múlatták az időt – számolt be az ügyről dr. Bátyi Zoltán, a táblabíróság sajtótitkára.

A két asztaltársaság tagjai egy szintén a helyiségben tartózkodó hölgy miatt először „szimpla” szóváltásba kerültek. A perpatvar később már az utcán folytatódott, ököllel egyszer-kétszer megütötték egymást és sörösüvegeket vágtak egymás fejéhez, de idővel szétszéledtek.

Végül éjjel két óra körül egy árokpartnál újra összetalálkoztak. Ismételten öklökkel és sörösüvegekkel estek egymásnak, majd a vádlott felkapott egy, a közeli építkezésnél hátrahagyott vascsövet, és azzal fejbe verte ellenfelét.

Ettől a sértett ájultan az aszfaltozott úttestre zuhant, és beütötte a fejét. A vádlott a helyszínről elszaladt, míg az életveszélyes sérülést elszenvedett férfi csak a gondos orvosi beavatkozásnak köszönheti, hogy életben maradt…

Az ügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Ezért őt – egy korábban elkövetett garázdaság bűntette miatt is –, halmazati büntetésül három év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A másodfokon eljárt táblabíróság viszont a büntetést jogerősen öt évre súlyosította.

Az ítélet indoklásakor elhangzott: nem sok hiányzott ahhoz, hogy a vádlott megvalósítsa az emberölés bűntettének kísérletét, így az elkövetett cselekmény súlyával és a vádlott társadalomra veszélyességével az öt év börtön áll arányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában