Ítélet

2020.02.24. 16:30

Két év felfüggesztettet kapott egy mentősöket leköpő szolnoki férfi

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki két éve, egy őszi hajnalon Szolnok főterén megütötte és leköpte az ittassága miatt őt ellátó mentősöket, és többezer forintos kárt okozott a mentőautóban. Tettéért 2 év felfüggesztett börtönt kapott.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az eset 2018. október 20-án hajnalban, Szolnokon történt. A férfihoz hajnali három órakor, azért hívtak mentőt, mert a Kossuth téren, magatehetetlen állapotban a járdán feküdt. A mentők perceken belül a helyszínre érkeztek és megkezdték a férfi ellátását, aki a mentőautóban dühöngeni kezdett. Egyszer tenyérrel arcon ütötte a segítségére siető mentőápolót, 8 ezer forintos kárt okozva lerúgta a mentőkocsi egyik alkatrészét, és leköpte a mentőautó vezetőjét.

Az ügyben 2019. március 27-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig 2019. szeptember 16-án, előkészítő ülésen ítéletet hozott. A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult. A Szolnoki Törvényszék 2020. február 18-án meghozott döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában