tűzoltók

2020.01.21. 11:30

Kigyulladt a födém egy cserkeszőlői házban

Hétfőn ugyan enyhült az időjárás a korábbi napokhoz képest, de még mindig kellett kidőlt fákhoz és leszakadt ágakhoz vonulniuk a tűzoltóknak. Ugyanakkor kisebb tűzesetek is történtek.

Katasztrófavédelem

Kigyulladt a födémszerkezet egyik gerendája január 20-án este Cserkeszőlőn, a Bodnár dűlőben.

Forrás: Kunszentmárton HTP

Áramszünet miatt sötétségbe borult hétfő reggel a szolnoki vasútállomás váróterme és aluljárója, emiatt veszélyessé vált ott a gyalogosközlekedés. A szolnoki hivatásos tűzoltók reflektorok segítségével világították meg a területeket addig, amíg a szolgáltatás helyre nem állt – tudatta hírportálunkkal a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyelete.

Leszakadt és egy tanya udvarára esett egy kisfeszültségű elektromos vezeték hétfőn Mezőtúron. A bejelentő attól tartott, hogy a közelben lévő bálák meggyulladnak. A mezőtúri hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Lángra kapott a villanyóraszekrény hétfő délután Martfűn, egy Galagonya utcai családi házban. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a lakók egy pokróccal eloltották a tüzet és két gázpalackot kivittek az épületből. Az egység egy habbal oltó készülékkel avatkozott be, illetve távhőmérővel folyamatos ellenőrzéseket végzett, míg az áramszolgáltató szakemberei a helyszínre nem értek. A lakók rokonoknál töltötték az éjszakát.

Kigyulladt a födémszerkezet egyik gerendája január 20-án este Cserkeszőlőn, a Bodnár dűlőben
Fotó: Kunszentmárton HTP

Kigyulladt a födém fa gerendája egy családi ház kéménye körül hétfő este Cserkeszőlőn, a Bodnár dűlőben. A tűz oltását a lakók kezdték meg, amelyet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók fejeztek be. Az egység ezután átvizsgálta az ingatlant, közben hőkamerás méréseket és szellőztetést végezve. A házban élő négy ember otthonában maradhatott.

Hétfőn még mindig szükség volt tűzoltói beavatkozásokra az időjárás miatt. Összesen öt riasztás érkezett a megyei műveletirányításra kidőlt fák, valamint leszakadt ágak miatt. A problémát mindenhol sikerült gond nélkül elhárítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában