Tűzeset

2020.02.06. 17:30

Kistraktor és pótkocsi is elégett a kőröstetétleni raktárban

Kigyulladt egy kettőszáz négyzetméteres raktár szerdán délután Kőröstetétlenen, a Kocséri úton. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett, a lángok átterjedtek a raktár melletti épület tetőszerkezetére is.

Hartai Gergely

Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tüzet a ceglédi és a szolnoki hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a kiégett ingatlant. Munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította – közölte hírportálunkkal Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

– A raktárban nagy mennyiségű tűzifát tároltak, amelynek mozgatásában és kihordásában egy munkagép is segédkezett. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit – tudtuk meg.

A tűzesetnél jelen volt a falu polgármestere, Pásztor Imre is. Aki mint mondta, szerda délután fél hat körül értesült arról, hogy ég a polgármesteri hivatal mellett álló kazánház.

Fotó: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

– Fél hat után egy járókelő észlelte a lángokat és szólt nekem. A tűzoltókat mindjárt értesítettük, húsz perc alatt a helyszínre értek. A tüzet egyébként hármas kategóriára minősítették, ami azt jelenti, súlyos helyzetről volt szó – részletezte az eseményeket a falu első embere. Majd közölte, a tűz okát egyelőre nem tudni, ő is csupán feltételezi, hogy rövidzárlat okozhatta a szerencsétlenséget.

A raktárépületben egyebek mellett az önkormányzati feladatellátásához szükséges munkaeszközöket tárolt a hivatal. Ezek, valamint a falu környezetének művelésére rendszeresített kistraktor és pótkocsi mind a lángok martaléka lett. Az épület használhatatlanná vált.

Fotó: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Elérték a lángok a szomszédos polgármesteri hivatalt is, ám itt nem keletkezett számottevő kár.

Pásztor Imre hangsúlyozta, a tűzesetben senki sem sérült meg. Robbanásveszélyes eszközt pedig nem tároltak a helyszínen. Emellett korábban mind a kazánházra, mind pedig a hivatalra kötöttek biztosítást. A raktárhelyiséget és a benne lévő eszközöket azonban nehezen tudja pótolni a kisközség.

Fotó: Kőröstetétleni önkormányzat

– Leghamarabb a kistraktort és a pótkocsit kell majd helyettesítenünk, hiszen valamivel dolgoznunk kell a faluban. A szerszámaink és egy kompresszor is mind-mind odalettek... – panaszolta. Hozzátéve, hogy mintegy negyed óra alatt teljesen leégett a létesítményük, az itt tárolt több mázsa tűzifa 80 százalékát viszont sikerült megmenteni. A megmaradt mennyiséget rászoruló családoknak adná a hivatal.

– Az épület helyreállításával kapcsolatban egy „három lábon álló” megoldásban gondolkodunk. Szeretnénk levelet írni a Belügyminisztériumnak, melyben a segítségüket kérjük. Hamarosan a biztosítóval is felvesszük a kapcsolatot. A költségekhez ugyanakkor az önkormányzat is hozzáteszi a magáét. Ebben a helyzetben minden segítség elkél! – taglalta Pásztor Imre.

Zárszavában kiemelte, Földi László, a térség országgyűlési képviselője nemrég felvette vele a kapcsolatot, és tájékoztatta, segítséget nyújtana a források előteremtésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában