Kék hírek

2020.04.27. 18:35

Most kényszerítésért kerül vissza a börtönbe egy szolnoki férfi

Arra kényszerítette egy ismerősét, hogy ne tegyen rá terhelő vallomást a hatósági eljárásban.

police.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság még 2018. évben folytatott büntetőeljárást garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. Attila szolnoki lakos ellen – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Az akkor 19 éves gyanúsított 2018. augusztus 6-án 17 óra körüli időben Szolnok belterületén szóváltásba keveredett egy gépjárműben ülő jánoshidai lakossal. A vita során V. Attila a sértett személygépkocsijának hátsó szélvédőjébe egy terméskövet dobott. A gépjárműben utasként tartózkodó férfi kiszállt a személyautóból, hogy tisztázza a kialakult helyzetet, azonban a jogsértő a kezében tartott kődarabbal fejen ütötte. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

A büntetőeljárás során V. Attila – annak érdekében, hogy a férfi ne tegyen rá terhelő vallomást – megfenyegette a sértettet. A rendőrkapitányság nyomozói V. Attilát kényszerítés hatósági eljárásban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A Szolnoki Rendőrkapitányság a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket végrehajtotta és az ügy iratait a napokban továbbította az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!