Jogerős ítélet

2020.05.27. 16:30

Négy év börtönt kapott a szolnoki éjszakai fosztogató

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a középkorú férfinak a büntetőügye, aki 2018 nyarán Szolnok belvárosában, a nyílt utcán fosztotta ki ittas áldozatait. Jogerősen 4 év börtönt kapott – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Szolnoki Törvényszék

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A férfi először 2018. augusztus 20-án éjjel csapott le. Ittas áldozata az egyik belvárosi utcában hazafelé sétált, amikor a szemből érkező vádlott a vállánál fogva a földre lökte, elvette a készpénzét és a mobiltelefonját, majd kitépte nyakából arany nyakláncát. Alig két héttel később, szeptember 7-én este pedig szintén Szolnok belvárosában egy földön ülő ittas férfitól vette el a készpénzét és a cigarettáját állapotát kihasználva.

Az ügyben 2019. június 13-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig 3 tárgyalást követően, 2019. november 20-án ítéletet hozott. A többszörösen büntetett előéletű férfit 2 rendbeli kifosztás bűntette és garázdaság vétsége miatt 4 év börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. május 13-án, a járványügyi helyzetre tekintettel bírósági távmeghallgatás útján, telekommunikációs eszköz alkalmazásával megtartott nyilvános ülésén az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában