SZOLNOK/KARCAG

2019.01.17. 12:45

Nyolcvanegy tanú szólalt meg eddig a Kun-Mediátor-ügyben

Négy tárgyalási napon keresztül folytatódik az úgynevezett Kun-Mediátor büntetőügy tárgyalása januárban, a Szolnoki Törvényszéken. Dr. Nádor Zoltán bíró hétfőn hat tanút idézett, akik közül öten jelentek meg.

Mészáros Géza

A Bróker Marcsikaként ismert vádlott.

Fotó: Mészáros János

Megtudtuk, hogy az eljárás ezen szakaszáig a bíróság huszonegy tárgyalást tartott, melyekre összesen 114 tanút idézett meg, akik közül nyolcvanegyen jelentek meg. A tárgyaláson megjelent tanúkat a bíróság részletesen, jellemzően több órán keresztül hallgatta ki.

Vallomásukat az immáron összesen 864 (!) oldal terjedelmű tárgyalási jegyzőkönyvek tartalmazzák.

A megyei főügyészség 2017 júniusában sok más mellett 776 (!) rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Marcsikaként ismert karcagi nővel szemben.

A karcagi nő a vádirat szerint a Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti-jogosultsággal rendelkező képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve, a cég tizenöt éves működése alatt összesen tizenkétmilliárd forintot meghaladó kárt okozott. Hétszázhatvanhét rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emeltek ellene vádat.

Az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék tárgyalási napjain mindeddig a vádlott nem tett vallomást. A váddal kapcsolatban még a per elején tett észrevételében kifogásolta a nyomozóhatóság munkáját: véleménye szerint nem az igazság kiderítése volt a céljuk, csak hogy minél hamarabb lezárják az ügyet.

A Bróker Marcsikaként ismert vádlott.
Fotó: Mészáros János

Elmondta, hogy bízik abban, hogy a bírósági eljárásban kiderül az ártatlansága...

A nagy érdeklődés mellett zajló ügy tárgyalása jövő héten, január 21-én, hétfőn, 24-én, csütörtökön és 31-én, csütörtökön is további sértetti tanúk kihallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában