Kék hírek

2020.07.13. 14:00

Rendőrök jelentek meg a törökszentmiklósi amerikai autós találkozón

Prevenciós pontot működtettek a bűn- és balesetmegelőzési szakemberek a családi rendezvényen.

police.hu

Forrás: police.hu

Törökszentmiklóson immár 4. alkalommal rendezték meg 2020. július 11-én az Amerikai Autós Találkozót, amelyre hagyományosan, a helyi rendőrkapitányság megelőzési szakemberei is meghívást kaptak. A felkérésnek természetesen örömmel eleget tettek a rendőrök, akik a rendezvényen prevenciós pontot működtettek – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

A bűn- és balesetmegelőzési standot nagyon sok család felkereste, hiszen az egyenruhások minden korosztály számára készültek játékos, interaktív feladatokkal. A gyermekeket leginkább a rendőrautó érdekelte, amelybe ez alkalommal be is ülhettek, továbbá gyakorolhatták a közlekedési ismereteiket puzzle kirakásával. Több család választotta a közlekedési tábla ismerethez kapcsolódóan a memória játékot.

Az érdeklődők kipróbálhatták a részeg szemüveget, ami során a megelőzési szakemberek a zéró tolerancia elvére hívták fel figyelmet. A felnőttek számára különböző feladatlapokat hoztak a rendőrök, nagyon sokan megmérték tudásukat az autós, motoros és kerékpáros teszt kitöltésével.

A rendezvényen népszerű volt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály által készített, „Ne ess rabul, inkább keress alul: Bogozd Ki!” elnevezésű drogprevenciós szókereső, amit többen a helyszínen megfejtettek. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság prevenciós pontját 150 fő látogatta meg.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!