Káresemények

2020.04.06. 16:30

Rengeteg tűzesethez kellett vonulnia megyénk tűzoltóinak

Ismét nagyon sok volt megyénkben a szabadtéri tűz, amely mellett épülettűzhöz, állatmentéshez és közúti balesethez is riasztást kaptak a tűzoltók – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

Katasztrófavédelem

Forrás: Kunszentmárton HTP

Egy családi ház padlásterének ajtaja égett péntek délelőtt Abádszalókon, az Aba körúton. A település önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére lángok nem voltak, a tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték az ajtót és átvizsgálták a padlást, ahol senkit sem találtak. Az egység végezetül rögzítette a nyílászárót.

Kigyulladt egy melléképület tetőszerkezete péntek délelőtt Jászdózsán, az Árpád utcában. A mintegy tíz négyzetméternyi területű tüzet a jászberényi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és dugólétra segítségével fékezték meg. Az ingatlan hét lakója otthonában maradhatott.

Optikai kábelbe akadt egy gólya szárnya péntek délután Karcagon, a Füredi utcában. A városi hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki a törött szárnyú madarat fogságából, és átadták a Hortobágyi Nemzeti Park vadőrének.

Beizzott és három négyzetméternyi területen leszakadt egy családi ház födémje péntek este Jászfényszarun, a Csaba utcában. A jászberényi hivatásos és a jászfényszarui önkéntes tűzoltók a mennyezetet tíz négyzetméteren megbontották, az izzást egy vízsugárral megszüntették és a padlásteret átvizsgálták. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Egy személygépkocsi és egy segédmotoros kerékpár ütközött össze szombat délelőtt Karcagon, a Kálvin utcában. A karcagi hivatásos tűzoltók segítettek a sérült motorost behelyezni a mentőbe.

Fotó: Tiszaföldvár ÖTP

A csengő vezetéke gyulladt ki egy családi ház előterében szombat este Tiszaföldváron, a Nyárfa úton. A település önkormányzati tűzoltóinak kiérkezése előtt a szomszédok áramtalanítottak és két porral oltóval megfékezték a lángokat, így az egység elzárta a gázt, az ingatlant átvizsgálta, de további izzást vagy tüzet nem talált. A lakó a szomszédoknál helyezkedett el.

Az elmúlt három napban összesen tizenöt szabadtéri tüzet fékeztek meg a megyei tűzoltók Szolnokon, Mezőtúron, Törökszentmiklóson, Tiszafüreden, Tiszaszentimrén, Szászberken, Öcsödön és Csépán. Tiszafüreden egy lakókocsi és egy huszonöt négyzetméteres nyitott szín megsemmisült; míg Törökszentmiklóson egy melléképületre is átterjedtek a lángok. A leégett terület teljes nagysága több mint tizennégy hektárt tett ki – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletétől.

Fotó: Kunszentmárton HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában