kék hírek

2020.01.20. 14:00

Sok munkája volt a tűzoltóknak a fagy miatt hétvégén

A hosszabb ideje tartó ködös, fagyos időjárás miatt számtalan dolga volt a hétvégén a megye tűzoltóinak. Emellett az egységek több tűzesethez és közlekedési balesethez is riasztást kaptak, valamint vízszivattyúzást is végezniük kellett.

katasztrófavédelem

Forrás: tuzoltosag-kisujszallas.hu

Lesodródott az útról és tetejére borult egy személygépkocsi péntek hajnalban a 46-os számú főúton, Mezőtúrnál. A roncsba a sofőr ugyan nem szorult be, de a járművet nem tudta elhagyni. A mezőtúri hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal felfeszítették az ajtót, a bent lévő embert kiemelték és átadták a mentőknek. A tűzoltók ezután kerekeire állították és áramtalanították az autót, majd letakarították az úttestet – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelem sajtóügyelete.

Beizzott egy fából készült őrbódé zsindelyteteje péntek délelőtt a tiszafüredi kikötőben. A kémény környezetében lévő szigetelés izzott be és ez terjedt tovább az építmény többi részére. A város hivatásos tűzoltói a falazatot és a tetőt kéziszerszámokkal megbontották, a parázslást pedig egy vízsugárral megszüntették.

Csőtörés miatt mintegy huszonöt centiméteren állt a víz egy hétvégi ház pincéjében péntek délután Szolnokon, a Kertész utcában. A helyiségben berendezési tárgyak, gázkazán és egy infraszauna is volt. A szolnoki hivatásos tűzoltók szivattyúzták ki a pincéből a vizet.

Buszmegállóba csapódott egy személygépkocsi szombat hajnalban Szolnokon, a Kertész utcában. Az autóban ketten utaztak, a sofőrt a szolnoki hivatásos tűzoltók a társszervek munkatársaival közösen segítették ki az utastérből. Az egységek ezt követően áramtalanították a járművet. A helyszínre mentők is érkeztek.

Egy szeméttároló konténer tartalma kapott lángra szombat délután a szolnoki Tücsök utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral szüntették meg a problémát.

Kigyulladt a fagyasztó szekrény és a rajta elhelyezett televízió szombat délután Kunszentmártonban, egy Mátyás király úti társasházi lakásban. Az esethez a település hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a lakást, egy vízsugárral megfékezték a lángokat, majd a fagyasztót kivitték az épületből. A lakásban a fűtés alternatív módon megoldott, így a két lakó otthonában maradhatott.

Defektet kapott és balesetveszélyes helyen állt meg egy növényolajat szállító kamion szombat délután a 442-es főúton, Rákócziújfalunál. A szolnoki hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt és a hiba megszüntetése után biztonságos helyre kísérték a járműszerelvényt.

Árokba sodródott és tetejére borult egy személygépkocsi szombat délután Jászkiséren, a Fő úton. Az autóban egy ember utazott, ő önerejéből elhagyta a járművet. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit, majd levontatták az úttestről. Az esetnél a mentőszolgálat munkatársai is dolgoztak.

Kerti szerszámok égtek egy nyolc négyzetméteres, nyitott tárolóban vasárnap hajnalban a kunszentmártoni Vasvári Pál utcában. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kigyulladt egy melléképülettel egybeépített fatároló vasárnap hajnalban Kisújszálláson, a Vas utcában. A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, a melléképületből egy gázpalackot kihoztak, amelyet nem ért hőhatás. Az egységek emellett a melléképületet áramtalanították.

Lerakódott kátrány izzott egy családi ház kéményében vasárnap délelőtt Tiszaszentimrén, a Széles úton. A bejelentő elmondta, hogy a kémény annak ellenére meleg, hogy előző este volt utoljára begyújtva. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók távolították el a lerakódást a kéményből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a házban élők más módon meg tudták oldani a fűtést.

A fentieken túl a megye tűzoltóit összesen huszonnégy alkalommal riasztották a faggyal összefüggésben. Jellemzően a zúzmara terhe alatt meghasadt, megdőlt fákhoz, leszakadt elektromos és távközlési kábelekhez kellett vonulni. Jászberényben egy fa kárt tett egy tanyaépület tetejében és kéményében, de szerencsére az ingatlan nem vált lakhatatlanná – tudatta a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában