Szolnok/frissítve

2019.12.10. 14:00

Szabadlábra kerül Bróker Marcsi, de csak nyomkövetővel

Megtartotta kedden az idei év utolsó tárgyalását a Kun-Mediátor ügyben a Szolnoki Törvényszék – értesítette honlapunkat Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Czakó Nóra

A „Bróker Marcsi”-ként elhíresült vádlott, aki a karcagi Kun-Mediátor cégvezetője volt, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt állt bíróság elé.

A keddi tárgyaláson indítványozták „Bróker Marcsi” letartóztatásának megszüntetését. Erre azért volt szükség, mert az általa elkövetett bűncselekmények közül a legsúlyosabbat a törvény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti, így – tekintve, hogy az ügyében még nem született elsőfokú ítélet – csak három évig lehet letartóztatásban. „Bróker Marcsi” esetében ez a határidő december 16-án jár le.

A tárgyaláson ezzel egyidejűleg indítványt tettek arra is, hogy a törvényszék rendelje el a vádlott bűnügyi felügyeletét nyomkövető használatával. Ezt azzal indokolták, hogy a vádlott a hatóságok elől korábban megszökött, és a bűnismétlés veszélye is fennáll – magyarázta a szóvivő.

FRISS – 15:00

Elrendelték a Kun-Mediátor ügy vádlottjának bűnügyi felügyeletét

A Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig bűnügyi felügyelet alá helyezte a Kun-Mediátor ügy vádlottját, aki a döntés értelmében a bíróság által meghatározott ingatlanban köteles tartózkodni, amit naponta csupán két órára, a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására és gyógykezelése céljából hagyhat el.

Emellett köteles folyamatosan viselni a mozgását nyomon követő technikai eszközt, és az illetékes rendőrkapitányság járőrei útján is ellenőrzi majd a kényszerintézkedés végrehajtását. A vádlott letartóztatása 2019. december 16-án szűnik meg.

A Szolnoki Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a tárgyaláson végzésben határozott a kényszerintézkedés elrendeléséről. A végzést az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján véglegessé vált – tájékoztatott a törvényszék sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában