kék hírek

2020.02.18. 07:00

Újra rabolt: idős nőt kábított el egy szolnoki férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványára a Szolnoki Járásbíróság 2020. február 17-én elrendelte egy szolnoki férfi letartóztatását rablás bűntette miatt — tájékoztatta hírportálunkat Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi 2020. február 13-án dél körüli órákban becsengetett egy idős szolnoki hölgy házába, akivel pár nappal korábban már egy ízben, az utcán találkozott. Akkor előadta a sértettnek, hogy a sértett férjének volt a munkatársa, ezért, amikor a gyanúsított ismét megjelent, a hölgy a bizalmába fogadta és beengedte őt a házba.

A sértett megkínálta a gyanúsítottat kávéval, aki úgy fogadta el, ha a sértett is vele iszik. A kávé elfogyasztása előtt a gyanúsított kérte, hogy a hölgy mutassa meg a házat, majd ezután észrevétlenül a sértett kávéjába kevert egyelőre ismeretlen, bódító hatású anyagot. Röviddel a kávé elfogyasztása után a sértett elvesztette eszméletét, védekezésre képtelen állapotba került. A gyanúsított ekkor magához vette a sértett 340.000 forintját és távozott.

A rendőrség az elvett pénzt a gyanúsítottnál megtalálta és lefoglalta.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, hogy a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélye, ezért egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított jelentett be fellebbezést, ezért a bíróság végzése nem vált véglegessé, az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog másodfokon dönteni.

Az ügy érdekessége, hogy a gyanúsítottat korábban, 2009-ben ugyanilyen bűncselekmény miatt ítélték hosszú tartamú szabadságvesztésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában