KATASZTRÓFAVÉDELEM

2018.06.11. 15:30

Vihar, tűz, úttestre dőlt fák – itt a hétvége mérlege

Mutatjuk, mi mindennel volt dolga a megyei katasztrófavédőknek a hétvégén.

Többfelé gondot okozott a vihar a hétvégén

Forrás: Shutterstock

Vihar törte le egy diófa ágát szombat reggel Szolnokon, a Krúdy Gyula utcában. A nagyméretű faág villanyvezetékre esett, de senki sem sérült meg. A szolnoki hivatásos tűzoltók motoros fűrész segítségével távolították el az ágat a vezetékről.

Összesen húsz bála égett le szombat délelőtt egy berekfürdői állattartó telepen. A karcagi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, a helyszínen egy munkagép is segítette az oltást. Az eset során senki sem sérült meg.

Lekaszált fű kapott lángra körülbelül ötszáz négyzetméteren szombat délután Tiszabőn, a József Attila utcában. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, személyi sérülés nem történt, illetve anyagi kár sem keletkezett.

Úttestre dőlt egy nyárfa szombat délután Mezőtúron, a 46-os úton, amely akadályozta a forgalmat. A mezőtúri hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát az útról.

Udvaron felhalmozott szemét gyulladt meg szombat este Törökszentmiklóson, a Vasút utcában. A lángok átterjedtek a közeli melléképületre is, de ezeket az ott lakók eloltották. Nem sérült meg senki.

A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták a tüzet, valamint elvégezték az utómunkálatokat. Utóbbi egység ezután a törökszentmiklósi Deák Ferenc utcába vonult, ahol egy három méteres fűzfaág esett villanyvezetékre. A tűzoltók láncfűrésszel távolították el az ágat.

Szintén egy faág okozott problémát Mezőtúron, a Petőfi Sándor utcában vasárnap reggel, ahol egy aznapi vihar miatt meghasadt fa egy fél sávot elfoglalt az úton. A mezőtúri hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal számolták fel a forgalmi akadályt.

Megcsúszott a vizes füvön és nekiment egy villanyoszlopnak egy autó vasárnap reggel Jászalsószentgyörgyön, a Nyár úton. A jármű sofőrje nem sérült meg. A beton villanyoszlop a baleset következtében kettétört, a sérült póznát a vezetékek tartották, amelyek nem szakadtak el.

A jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, és egy dugólétrával megtámasztották a sérült oszlopot. Ennek kicserélése miatt mintegy harminc háztartásban nem volt áram – adott tájékoztatást a hétvégo eseményekről Németh Ádám, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában